2016 m. rugsėjo 12 d., pirmadienis

Gimnazistai moderniųjų technologijų ir verslumo renginyje SWITCH!



         Rugsėjo 8 dieną mūsų gimnazistų grupė važiavo į Vilnių, kur lankėsi SWITCH! – didžiausiame Baltijos regiono moderniųjų technologijų ir verslumo renginyje. Jame pirmiausia dėmesį kaustė galimybė daugiau sužinoti apie inovacijas nuo 3D spausdintuvo iki skraidančio drono – padavėjo. Mokiniai taip pat turėjo progą savo minčių galia bandyti pajudinti daiktus, pasivaikščioti po virtualią realybę, sukonstruoti robotuką, išgirsti stulbinančių sėkmės istorijų.
         Tačiau bene labiausiai gimnazistus domino susitikimas su radistais Jonu ir Rolandu. Jie dalijosi mintimis, kodėl verta klausytis radijo, kodėl tokia iš pirmo žvilgsnio senstelėjusi technologija gali nustebinti savo inovatyvumu. Beje, buvo galima išgirsti ir daugiau įdomių minčių, kurios mokiniams tikrai pasirodė svarbios. K. Rėksnys ir D. Vileikis papasakojo, kada vairuosime skraidančius automobilius, I. Ryklys - apie pinigus Digital, R. Urbanas - apie skaitmeninę ateitį.
         Be to, SWITCH! renginio metu veikė Cool&Crazy erdvė, kurioje patys mokiniai išbandė naujausius technologinius išradimus. Tai išties buvo maloni staigmena visiems, kurie kurs pasaulio ateitį.
         Iš kelionės visi gimnazistai parsivežė ne tik žinių, bet ir malonių įspūdžių.
 
Psichologė Rita Kulakauskaitė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą