2019 m. gruodžio 7 d., šeštadienis

Karjeros renginys „Karjeros laiptai“

Karjeros pamokos „Santaros“ gimnazijoje


Gruodžio 5 dieną mūsų mokykloje vyko karjeros pamokos. Jau kelerius metus gimnazija siekia savo mokiniams suteikti kuo daugiau žinių apie įvairias profesijas, studijų rinkimosi galimybes, karjeros planavimą. Tad ir šiemet kiekviena klasė turėjo progą susitikti su įvairių profesijų ar specialistus rengiančių įstaigų atstovais, kurie mielai dalijosi savo patirtimi, pastebėjimais ir patarimais.
Šįkart gimnazistams karjeros pamokas vedė tėvų atstovai: M. Penkauskienė, MS Professional“ direktorė, Renata Bekerytė ir mentorius iš  KTU universiteto, Rasa Tarabildienė, Kauno apygardos teismo vertėja, A.Būda. Be to, dabartinius gimnazistus aplankė ir buvusi mokinė G.Juškaitė, VDU studijuojanti teisę ir finansus. Gimnazijos mokiniai taip pat turėjo progą susitikti ir su Kauno bei Socialinių mokslų kolegijų ir kalba.lt atstovais, kurie papasakojo apie studijų ir tobulinimosi galimybes. Itin džiaugėsi pirmų klasių mokiniai, kurie kartu su mokytojais aplankė LSU laboratoriją. Tad kiekviena klasė galėjo „pasimatuoti” įvairias profesijas, pamąstyti apie būsimo gyvenimo kelią.

Po susitikimų gimnazistai teigė, kad tokios pamokos netgi tada, kai atrodo, jog profesija, apie kurią kalbama, tikrai nebus jų gyvenimo dalis, gali padėti apmąstyti savo pasirinkimus, taip pat įsitikinti, jog gyvenime labai svarbu surasti savo kelią, teikiantį džiaugsmo ir prasmės.

Visas nuotraukas galima pažiūrėti:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą